Harold Zuiderbaan/dj ‘RLD (Kampen, 14-02-1973, wonend te Amersfoort).

Ik ben geboren met liefde voor muziek. Van kleins af aan gek van muziek, getuige foto’s met koptelefoons op. Luisteren naar de muziek van mijn vaders bandrecorder, luisteren naar Radio Caroline en kijken naar Toppop op tv waren favoriete bezigheden.

Vanaf 11 februari 1984 begint de DJ carrière. Op deze datum krijg ik mijn eerste top 40 van een buurjongen. Het bestaan van een hitparade op papier veranderd mijn leven. Muziek verzamelen wordt het motto. Ik begin met mijn eerste radioshow en laat het geluid van 2 cassette bandjes in elkaar overlopen. Naar verloop van tijd komt er een platenspeler, al snel volgt een tweede platenspeler, een mengpaneel, boxen en discolampen. Niet veel later sta ik voor het eerst te draaien bij Wit-Blauw de korfbal vereniging.

Niet veel later ga ik werken bij jeugdsoos de “ Open Hof” in Kampen en na een half jaar word ik dj en blijf ik dat voor 4 jaar. Na 4 jaar komt er en andere uitdaging op mijn pad. Ik mag komen draaien in de Buitenwacht in Kampen. Destijds een bruiloftzaal waar op zaterdag disco’s werden georganiseerd. Ook hier sta ik 4 jaar te draaien en dan komt de volgende uitdaging. Discotheek “Locomotion” in Steenwijk. Hier blijf ik een half jaar. Een vaste baan een vaste vriendin in combinatie met de werktijden van 8 uur ‘s avond tot 8 uur ‘s morgens van huis is te gek. Ik besluit te stoppen.

Het is begin 1998. Ik blijf de muziek volgen word penningmeester bij de Jeugdsoos en ga de inkoop van de muziek voor mijn rekening nemen. Ik blijf dat doen tot 2001. In 2001 ga ik verhuizen naar Amersfoort. Muziek is en blijft de hobby maar ik draai niet meer in kroegen en discotheken. Zo af en toe draai ik nog op verjaardagen of op feestjes van vrienden of bekenden tot 5 juli 2008 mijn vrijgezellenfeest.

Mijn vrienden hebben toen een DJ workshop geregeld in de kelder van café De Gezelligheid in Zwolle. Dit was een schot in de roos en ik had weer helemaal zin om te gaan draaien. Als klap op de vuurpijl mocht ik die avond ook nog in een kroeg in Zwolle een half uurtje draaien.

Een half uurtje was veel te weinig en zo gebeurde het dat ik op mijn bruiloftslocatie (Zandfoort aan de Eem) tijdens een gesprek over het feest vroeg of ik een keer voor de fun mocht draaien.  Dat mocht en van het een komt het ander.

Inmiddels ben ik professioneel freelance DJ en doe ik ruim 90 boekingen per jaar. Ik sta sinds 19 juni 2009 ingeschreven bij de KvK onder de naam DJ RLD. Tevens ben ik in het bezit van een VAR-verklaring. Ik ben een allround dj en dat betekend dat ik alle muziek stijlen goed aan kan. Top 40, Pop, Rock, House (deep house, nu disco, lounge, house, progressive, techno),Nederlands talig. Muziek van de jaren 50 tot nu je kunt het zo gek niet bedenken of ik kan het draaien. De verschillende opdrachtgevers vragen verschillende stijlen en dat is ontzettend leuk om te doen. Met name de bruiloften vragen diverse stijlen. Iedereen heeft andere wensen en daar pas ik me zoveel mogelijk aan aan. Als DJ wil ik het iedereen zoveel mogelijk naar de zin maken. Als het publiek een leuke avond heeft heb ik ook een leuke avond. En dat kan omdat ik van veel muziekstijlen hou.

DJ-en vind ik enorm leuk om te doen en hoop het nog heel lang te kunnen volhouden en er van te kunnen genieten.

Harold Zuiderbaan

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s